Wat is het?

Een HiiT (High intensity interval Training) is een korte training van 30 minuten waarin je alle spieren van je lichaam traint. Het bestaat uit verschillende intensieve oefeningen die kort achter elkaar worden uitgevoerd. Je traint in een kleine groep met een trainer die goede begeleiding geeft bij de uitvoering van de oefeningen en let op de intensiteit van de training.

Wat train je?

Tijdens deze fitness training worden alle spieren van je lichaam getraind. Een belangrijke spiergroep die wordt geactiveerd zijn de beenspieren. Dit is de grootste spiergroep in je lichaam en getrainde beenspieren helpen je bij algemene fitheid en afvallen omdat ze grote verbranders zijn. De training is een combinatie van kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Je wordt begeleid door een enthousiaste trainer.

Waarom zinvol?

Tijdens de HiiT ligt de aandacht op de samenstelling van rust en activiteit. Tussen de oefeningen heb je namelijk weinig rust en voer je de oefeningen snel achter elkaar uit. Hierdoor raakt je lichaam uit zijn comfort zone en stijgt je hartslag met als gevolg een hoge verbranding.
Ondanks dat de training maar 30 minuten duurt, blijft je lichaam ook na de fitness training actief met verbranden.