ZOMER TIPS

De zon schijnt volop, de korte broeken gaan massaal uit de kast en eindelijk is daar het zomerse gevoel waar we al heel heel heel erg lang op wachten. Waarschijnlijk ga je zelf nog op vakantie of blijf je tijdens de zomermaanden lekker thuis en ben je vrij van je werk. Je bent de laatste tijd goed bezig geweest met een gezonde levensstijl. Maar wat doe je met je voeding en training tijdens deze vrije dagen?

 

Het is belangrijk om tijdens je vakantie even los te komen van je dagelijkse ritme. Ook op het gebied van voeding en training. Natuurlijk ben je wel bezig met je voeding en beweging op vakantie, omdat je jouw nieuwe levensstijl niet zomaar loslaat. Tevens is het ook leuk om veel lokale gerechten uit te proberen wanneer je op reis bent. Maak altijd een plan van aanpak van tevoren en bekijk achteraf hoe je vakantie is verlopen.

 

Plan van aanpak
Voordat je op vakantie gaat of een reis maakt stel je jezelf altijd een aantal vragen:

 

– Waarom heb ik voor deze bestemming gekozen en wat wil ik eruit halen?

– Wat voor bestemming is het en wat zijn de mogelijkheden qua voeding en training?

– Wat zijn de lokale gerechten die ik zeker even moet proeven?

– Hoeveel, waar en wanneer ga ik trainen/bewegen?

 

Dit plan helpt om realistisch naar de situatie te kijken en het voorkomt dat je teveel druk legt op training en voeding wanneer je op de bestemming bent. Vakantie is er ten slotte om er van te genieten.

 

Evaluatie
Wanneer je terug komt van deze vakantie en weer aan het werk bent evalueer hoe het is verlopen. Voelde je een positief effect van je trainingen en het aannemen van je nieuwe levensstijl? Heb je niet te veel gesmokkeld en niet te veel getraind? Welke activiteiten vond je leuk om te doen en gaven je energie? Wat vond je het aller lekkerste eten tijdens je vakantie?

 

Het allerbelangrijkste is dat je jezelf oprecht geen zorgen maakt over je progressie of fysieke resultaat. Het is heerlijk om even op te gaan in het moment zelf en van dag tot dag te leven. Uiteindelijk draait een fijne levensstijl om balans en een ontspannen houding.

 

Onze tips

Na de vele bovenstaande tips kunnen wij het niet laten om er nog een paar cadeau te doen.
Voorkom stress of schuldgevoel tijdens je vakantie door een plan van aanpak te bedenken qua voeding en training. Door van te voren te bedenken met welke mindset je de vakantie door wil brengen kan je ook rekening houden met de impact hiervan. Durf echter ook te genieten van het moment zelf. Uiteindelijk ga je weer naar je werk en pak je alles weer op.

Lees deze blog nogmaals als je terug bent gekomen van je vakantie en evalueer om het volgende keer gelijk of toch anders op te pakken.

 

Ontspan, laat los en vertrouw op je gedrag.

Last but not least: Zonnebril op, veel water drinken en smeren, smeren, smeren en nog eens smeren!

 

Geen reactie's

Geef een reactie