Waarom visolie de missing link in elk dieet is?!

Waarom visolie de missing link in elk dieet is?!

 Of het nu gaat om afvallen, aankomen, vitaliteit of betere prestaties, ‘omega 3’ vetzuren spelen een hele grote rol.
Zonder ‘omega 3’ vetzuren is het optimaal functioneren van het menselijk lichaam onmogelijk! Een beperkte inname van deze vetzuren zal dan ook leiden tot diverse problemen in het lichaam.

Aangezien de meeste mensen, zoals gezegd, tegenwoordig te weinig essentiële vetzuren, en dan met name ‘omega 3’ vetzuren, via hun voeding binnen krijgen is supplementeren aan te raden.

‘Wetenschappelijk onderzoek toont keer op keer weer de fantastische eigenschappen van dit supplement aan.’

 

Top 10 redenen omega 3 visolie

1. Verhoogt de vetverbranding
Visolie heeft o.a een positief effect op de activiteit van L-carnitine waardoor de vetverbranding positief gestimuleerd wordt.

2. Vermindert de vetopslag
DHA en EPA, de omega-3 componenten in visolie zorgen ervoor dat de celwand gezond blijft. De celwand blijft flexibel en behoudt een groot aantal insuline receptoren. Dit resulteert in minder vetopslag.

3. Voorkomt overgewicht
Het supplementeren van visolie op jonge leeftijd voorkomt de vorming van een te groot aantal vetcellen. Kinderen met meer vetcellen hebben een grotere kans op overgewicht op latere leeftijd.

4. Directe energie
De omega-3 vetzuren in visolie worden sneller door het lichaam verbrand dan andere vetzuren en geven direct energie.

5. Visolie heeft een positief effect op vele aandoeningen
Reumatoïde artritis, psoriasis, obesitas, astma, kanker, longaandoeningen, hooikoorts, ziekte van Crohn, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, menstruatieklachten, postnatale depressie, cystic fibrosis, paradontose, claudicatio, ADHD, dyslexie etc.

6. Ontstekingsremmend
Visolie vermindert de ontstekingsreactie na een blessure of training

7. Pijndempend
Visolie vermindert de pijn a.g.v. de verminderde ontstekingsactiviteit.

8. Verlaagt de kans op hart- en vaatziekten en normaliseert een te hoge bloeddruk
Visolie verlaagt het VLDL (het slechte cholesterol), verhoogt het HDL (het goede cholesterol) en verlaagt het triglyceridegehalte in het bloed (direct gerelateerd aan hart- en vaatziekten). Bovendien vermindert visolie vasculaire ontsteking, maakt het bloed dunner en remt de vaatvernauwer thromboxane.

9. Verbetert de concentratie
EPA, één van de omega-3 componenten in visolie reguleert de doorbloeding van de hersenen waardoor het concentratievermogen toeneemt. DHA is belangrijk voor cognitieve functies en het geheugen.

10. Verhoogt de serotonine levels (het gelukshormoon)
Hierdoor heeft visolie een positief effect op o.a. depressies, angsten, paniekaanvallen, stemmingswisselingen en eetbuien.

 

Aanbevolen dosering: 2 eetlepels per dag!
http://www.sportstudioboddieplan.nl/sporten-heerhugowaard/supplementen/

Geen reactie's

Geef een reactie