‘TROTS’

De bondscoach Rogier Reijners van het Nederlands dames voetbal zegt ‘trots’ te zijn op zijn team ondanks de uitschakeling. Hij is trots op de prestatie van de voetbalsters tijdens hun eerste Wereld Kampioenschap. ‘We zijn een ronde verder gekomen en hebben dit nog kunnen brengen tegen de wereldkampioen Japan, dat is al een prestatie op zich.’

 

‘Trots’ wordt in de Van Dale omschreven als: 1. (minachtend) een te hoge dunk van zichzelf; hoogmoed. 2. (in positieve zin) zelfbewustheid, eergevoel, een persoon of zaak waarop mensen trots zijn.

 

Wij kijken graag naar de tweede definitie en vergelijken het met de prestaties die elke dag worden geleverd in onze sportstudio. Deze prestaties kosten de nodige pijn en moeite om resultaat te behalen. Om resultaat te behalen is doorzettingsvermogen nodig en gaat het net als bij de Nederlandse voetbalvrouwen niet altijd zoals gepland. De aanhouder wint en als het nu niet lukt, lukt het de volgende keer wel.

Wij worden er blij van om een ieder op zijn eigen niveau en met zijn eigen kwaliteiten een inspanning zien te leveren. Vaak met een positieve gevoel na elke sportsessie.
Doelgericht
Daar waar de een onder gerichte begeleiding specifiek aan het trainen is met het doel om een berg op te lopen, vindt de ander het heerlijk om een gezellig praatje te maken en ondertussen actief bezig te zijn met het doel om de conditie op pijl te houden. Allen zijn zij zichzelf bewust van het feit dat ze werken aan een fit lichaam en een gezonde levensstijl.
Daarom zijn wij trots op jullie, jullie die allemaal een prestatie leveren tijdens de trainingen die je uitoefent.

 

Ga zo door!

Geen reactie's

Geef een reactie