Schouder/ Arm klachten?

Deze week…

Schouder/arm blessures.

Maak een afspraak

Je hebt er vast wel eens van gehoord; Frozen shoulders, Tennis ellenboog, carpaal tunnel syndroom en slijmbeurs ontstekingen. We zien ze steeds vaker voorkomen. Deze klachten hebben vaak te maken met de dagelijkse bezigheden die we uitvoeren.

Wat zijn mogelijke oorzaken?

 • Horeca werk.
  De hele dag met het dienblad in je handen lopen zorgt ervoor dat je schouder de hele dag in een bepaalde hoek staat. Dit zorgt er voor dat het schouder gewricht overbelast raakt. Door de overbelasting gaat het schoudergewricht zichzelf vast zetten en zo beginnen de klachten als slijmbeurs ontstekingen, frozen shoulders en in sommige gevallen zelfs een tennis elleboog.
 • Kappers werk.
  De schouders zijn de hele dag in elevatie stand (een dezelfde hoek van het gewricht). Door de dagelijkse belasting kiest het lichaam om zichzelf vast te zetten. Dit is immers de makkelijkste oplossing om de dagelijkse belasting uit te voeren zonder teveel moeite. Na een tijdje gaan we de gevolgen voelen en die uiten zich in de nek of schouderklachten en in sommige gevallen zelfs hevige hoofdpijn.
 • Zwaar lichamelijk werk.
  Hele dagen tillen en schouwen van dozen of kleine voorwerpen elke keer weer netjes neerleggen en veel werk met de vingers. Dit soort werk kan zorgen voor de zo gehete tennis ellenboog of carpaal tunnel syndroom. Door overbelasting aan de kleine spieren in de onderarmen die weer de vingers aansturen kunnen zorgen voor een tennis ellenboog/ carpaal tunnel syndroom. Uitstralingen van deze klachten kunnen er zelfs voor zorgen dat je de handen en vingers niet goed meer kunt bewegen, tintelen of koud zijn.
 • Sporten.
  Sporten zoals tennis, honkbal, softbal, hockey, handbal en nog vele andere sporten die overmatig worden uitgeoefend kunnen zorgen voor overbelaste spieren. De spieren doen hun werk niet goed waardoor andere spieren hun werk gaan overnemen. Dit zorgt weer voor overbelasting van de nog goed werkende spier en uiteindelijk blessures in de armen of schouders.
  Van groot belang is dat er gericht getraind wordt en voldoende rust wordt gehouden.

 

Een Mylogenics practitioner zoekt de overbelaste en niet goed werkende spieren op, verhelpt de klachten door de zwakke spieren weer los te maken en met een revalidatie training weer helemaal aan te sterken.

De schouder/arm blessures zoals Frozen shoulders, tennis ellenboog, carpaal tunnel syndroom en slijmbeurs ontstekingen zijn vaak na 1 t/m 3 behandelingen volledig verdwenen. Met het juiste revalidatie schema ben je binnen een aantal trainingen weer volledig hersteld en waarschijnlijk zelfs sterker als voorheen!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken ga dan naar www.sportstudioboddieplan.nl/revalidatie
‘Be yourself, only better’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.