Laat je niet misleiden

 

‘’Consumentenorganisatie FoodWatch laat producten uit de schappen halen waar omstreden kleurstoffen in zitten.’’ ‘’De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit heeft onderzocht dat 64 van de 126 ontbijtgranen in de Nederlandse schappen niet voldoen aan de eisen van voeding- en gezondheidsclaims.’’

Met deze twee items stonden hoog aangeschreven in het nieuws van woensdag 15 juli 2015.
Maar wat is hier zo boeiend aan? Nou, heel veel want wat deze nieuws items beide gemeen hebben is dat het nog lang maar dan ook echt nog lang niet pluis is met wat er in de Nederlandse supermarkten te koop is. In al die jaren dat gezonde voeding belangrijker is geworden en FoodWatch en De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit bestaan, zijn de ’slechte productetiketten’ nog steeds niet uit de schappen verdwenen.

 

De fabrikanten dienen op de verpakkingen aan te geven welke bestanddelen in de producten zitten. Tevens mogen ze aangeven welke gunstige effecten de bestanddelen hebben op het menselijk lichaam. Hier zijn wel wettelijke eisen voor opgesteld. Helaas houden veel fabrikanten zich daar niet aan waardoor er een verhoogde kans op gezondheidsklachten aanwezig is.

Dit is niet alleen voor kinderen met de kleurstoffen in de limonades het geval maar wat dacht je van de hoeveelheid suiker die is toegevoegd aan de ontbijtcruesli, de Snelle Jelles, de Cup a Soups, de Appelsientjes of de Campina breakers (het tussendoortje dat (niet) altijd tussen door kan).

Wat willen wij aan jullie overbrengen met het noteren van deze topics en het schrijven van deze blog? Dat is eigenlijk vrij simpel namelijk; laat je niet misleiden door oneerlijke communicatie van de fabrikanten. Gebruik je gezonde verstand bij de aanschaf van de producten. Zit er iets in dat je niet kent, koop het niet. Denk aan de verborgen suikers.

Wij hanteren niet voor niets de caveman methode: eet alleen alles wat rent, vliegt, springt, groeit en groen is.

Geen reactie's

Geef een reactie