Is krachttraining alleen voor mannen?

‘Krachttraining is alleen voor mannen’ dat is wat ik altijd dacht. Totdat ik in de zomervakantie van 2016 op intake ging bij Boddieplan. Ik zat al een tijdje niet lekker in mijn vel en had weinig energie. Dit moet veranderen dacht ik. De persoonlijke begeleiding en de kleinschaligheid van Boddieplan trok mijn aandacht en ik besloot langs te gaan. 

 

Tijdens het intake gesprek werd gelijk een meting gedaan waaruit bleek dat ik te weinig woog voor mijn lengte. Dit verklaarde dan ook mijn lage energielevel. Ik besloot er voor te gaan en begon vorig jaar zomer dan ook met sporten bij Boddieplan. 

 

Dat begon met twee keer in de week krachttraining en een keer per week een van de groepslessen te volgen. Daarnaast moest ik meer gaan eten. En dat koste mij flink wat moeite. Het klinkt heel tegenstrijdig meer eten en sporten, maar nu weet ik door de kennis van Frank en de trainers dat meer eten juist zorgt voor meer spieropbouw; dat wat ik nu juist graag wil bereiken. 

 

Mijn metingen gaan elke zes weken vooruit. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen: maar wat ben ik blij dat ik aankom! Hoewel de motivatie bij mij ook geregeld wegzakt zorgt de begeleiding ervoor dat ik die weer krijg door ook activiteiten te plannen buiten de sportschool. Neem nu de Bootcamp die een keer per maand wordt gegeven, en de Heerhugowaard Cityrun waar wij als ‘Boddieplan-team’ aan mee deden. Dit alles zorgt voor ervoor dat ook in een andere setting sporten mogelijk is.

 

Wat ik graag wil vertellen met dit verhaal is dat er vaak vergeten wordt dat de andere kant -aankomen- ook mogelijk is door middel van sporten. Ik ben ontzettend blij dat ik de keuze heb gemaakt om bij Boddieplan te gaan sporten. De begeleiding bij Boddieplan is top, het enthousiasme van de trainers is super en ook de onderlinge sfeer tussen de leden ervaar ik als heel erg fijn.

 

 

Belinda Beens

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.