Hielspoor, wat is dat?

Deze week….

Maak een afspraak

Behandelen we de blessure ‘Hielspoor’.

Hoe is hielspoor ontstaan en hoe kunnen wij de klachten oplossen?

Hielspoor ontstaat door overbelasting in de enkel, dit kan komen door herhaaldelijk de zelfde beweging maken of door trauma. Vaak zijn de klachten een combinatie van oorzaken.
Je bent bijvoorbeeld door je enkel gegaan, de dokter zegt dat je de aankomende weken rust dient te houden.

Wat is het resultaat van rust houden? De banden en spieren rond je enkel worden door de rust zwakker. Na 2 of 3 weken rust ga je weer, de voor jou normale, 10 of 5 km hardlopen, dit ben je niet meer gewend. Je enkels raken overbelast omdat de sterke spieren het van de zwakke gaan overnemen en de zwakke spieren gaan verstijven. Met als gevolg dat er pijn ontstaat bij de overbelaste spieren en pijn bij de stijve/ zwakke spieren.
Dit noem je: Hielspoor.  Het zijn klachten waardoor sporten zonder pijn onmogelijk wordt.

Wat is de remedie dan wel?

Met de Mylogenics behandelmethode kunnen wij Hielspoor klachten vrij gemakkelijk verhelpen. Dit doen wij: We zoeken de verstijfde/zwakke spieren op en maken de spieren los. Ditzelfde doen we met de overbelaste/sterke spieren welke ook zwakker zijn geworden.
Om de enkel en de kuit spieren weer optimaal sterk te maken geven we een aantal oefeningen mee voor thuis. Hierdoor komen de klachten minder snel of helemaal niet meer terug.

Binnen 2 a 3 weken ben je van Hielspoor klachten af en kun je weer pijnvrij sporten.

 

Wilt u meer informatie of een afspraak maken ga dan naar www.sportstudioboddieplan.nl/revalidatie
‘Be yourself, only better’

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.