Het verhaal van Jaap en zijn nieuwe liefde Yoga

Yoga bij Boddieplan

 

Joke (mijn vrouw): “Jaap, loop rechtop”; “Jaap, loop eens wat meer ontspannen”; “Jaap, ga er eens wat aan doen”, “denk niet zoveel, laat los, enz., enz.”.

Jaap                     : “Wat een gezeur weer”; “vrouwen …… grrrr”.

Joke                     : “Ga op yoga of zoiets”.

Jaap                     : “Yoga, dat is toch niet voor mannen, dat is voor vrouwen”.

 

Zó is het allemaal begonnen en een zestal weken geleden stond ik gewapend met mijn handdoek en waterbidon bij Boddieplan in de Yoga-zaal. Om alvast in de stemming te komen had ik zelfs “geitenwollensokken” aangetrokken 😉

IMG_1372

Het was niet helemaal vreemd voor mij, want als “sporter bij Frank” had ik al kennis gemaakt met de Yoga-lerares, die mij dan ook allerhartelijkst verwelkomde. Als “stijve hark” werd ik op mijn gemak gesteld door haar met de woorden: “als je lichaam iets niet toelaat, laat het daar dan ook bij. Niets moét, dus ga zo ver als je lichaam het toelaat”.

En zo bleek het ook te gaan tijdens de yogalessen. Ieder voert de voorgedane oefeningen op zijn of haar eigen niveau uit en de rustgevende stem van onze lerares doet de rest.

Dat yoga ook voor mannen is bleek toen “WIJ” een avond zelfs in de meerderheid waren.

Yoga is voor mij nu een wekelijks uitje op de donderdagavond om 19.00 uur en ik kijk er altijd weer naar uit. En als ik om 20.00 uur de zaal verlaat en Frank lachend opmerkt: “je ziet er weer helemaal ZEN uit”, dan denk ik voldaan: “zo voél ik me ook”.
Een spreuk van Bob Harper (personal trainer Nashville, Tennessee) die mij aanspreekt en waar ik naar streef om wáár te maken, is: “Yoga is de bron van jeugd. Je bent zo jong als je rug flexibel is”.

Dat ik voor mijzelf kennelijk té snel resultaat verwacht is jammer, want helaas voel ik mij nog steeds mijn eigen leeftijd, namelijk 67.

 

Jaap Ros,

 

Wilt u ook weten wat Yoga is, kom dan een keer vrijblijvend langs om het te ervaren!

http://www.sportstudioboddieplan.nl/contact/

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie