Het is nooit te laat om te beginnen

‘’Ik ben al 60 jaar en heb mijn hele leven al op mijn voeding en beweging gelet dus het hoeft van mij niet meer zo nodig’’

Hoe vaak heb je dit wel niet gehoord? Misschien niet exact op deze manier maar wel in een vergelijkbare vorm. Veel mensen vinden het op oudere leeftijd niet meer belangrijk om gezond te leven want dat hebben ze naar hun mening hun hele leven al gedaan en nu gaan ze ‘profiteren’ van de extra vrije tijd en de geneugten van het leven.
Echter is de vraag; Hoe lang houden ze het profiteren vol zonder bijkomende klachten?

 

Het antwoord op deze vraag kunnen wij natuurlijk niet geven want dat is per persoon verschillend. Afhankelijk van dagelijkse activiteit, voeding, stress niveau en genen. Wel weten wij het antwoord op de voorkoming en het verhelpen van de klachten die gepaard gaan met ouder worden. Dit antwoord is; ‘’Krachttraining’’
Het is algemeen bekend dat sporten ziektes en klachten verminderd en met name krachttraining doet wonderen. Het vertraagd ouder worden en versterkt de spieren en botten zodat tuinieren gemakkelijker is, je het langer volhoudt met fietsen en de trap nemen een eitje wordt. Uit onderzoek blijkt dat ouderen met twee keer krachttraining per week, in tien weken 42% sterker worden dan ouderen die dat niet doen. En dat met slechts 20 minuten trainen.

Naast je beweging met fietsen en wandelen is het ideaal om twee keer per week kracht te trainen. Dan kun je evengoed lekker en verantwoord blijven eten, het vergt niet veel tijd en het verbreed je sociale netwerk. Uiteraard is een goede begeleiding noodzakelijk en samen met je trainer start je bij het begin en bouw je het langzaam op.
Een smoes zoals: ‘’Ik ben toch al te oud, het heeft geen zin meer’’ is niet geldig en wordt definitief tegengesproken door deze man. (let niet op zijn Johan Derksen snor)
Een andere bron van inspiratie is Peter Logman. Hij liep 4000 traptreden in 42 minuten. Beide mannen bewijzen dat het nooit te laat is om te beginnen.

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie