Wat is het? FullSizeRender

Het Zumba®-programma is een op Latin geïnspireerde dans-fitnessles waarin Latijns-Amerikaanse en internationale muziek en dansbewegingen zijn verwerkt, wat zorgt voor een dynamische, spannende, opzwepende en effectieve fitnesstraining. Tijdens een Zumba®-les, ook wel een Zumba® Fitness-PartyTM genoemd, worden snelle en langzame ritmes gecombineerd die de spieren versterken en het lichaam in vorm brengen met behulp van een aerobics/fitness-aanpak die zorgt voor een unieke balans van cardio en spiertraining.
Dansers en ook niet-dansers hebben de danspassen in een Zumba®-les snel en vrijwel moeiteloos onder de knie. Danservaring is totaal niet nodig. Hierdoor is de drempel laag en durven ook mensen mee te doen die nooit of bijna nooit aan dans of sport doen of die voorheen aarzelden om aan groepslessen deel te nemen.

Wat train je?

 • Geweldige dynamische workout van de torso—In het Zumba®-programma worden voortdurend lichaamsbewegingen uitgevoerd die veel controle vereisen over het middengedeelte (buik- en rugspieren). Hierdoor kunnen mensen een strakkere en beter gevormde torso (sterkere buik- en rugspieren) krijgen
 • Hoog calorieverbruik—In het Zumba®-programma is met duur- en intervaltrainingen een hoog activiteitsniveau opgenomen dat leidt tot een hoog calorieverbruik. Opmerking: Dit varieert van persoon tot persoon, afhankelijk van dingen zoals: fitheid, bekendheid van deelnemer met oefening, intensiteitsniveau, enz.
 • Toegankelijke, laagdrempelige leeromgeving—Nieuwe danspassen worden op een makkelijke manier gepresenteerd in een vrolijke partysfeer.
 • Afslanken—Zoals bij alle oefeningen geldt ook hier dat trouw meedoen en een verstandig, uitgebalanceerd voedingspatroon de kans op gewichtsverlies vergroten.
 • Positief zelfbeeld—Het zelfvertrouwen wordt enorm vergroot.
 • Een strak en fit lijf—Tijdens Zumba®-lessen werk je aan je hele lichaam, waaronder je bovenlijf, onderlijf, middel, hart en geest.
 • De training is prettig verpakt—Een Zumba®-les geeft je een kick! De meeste mensen zeggen zo’n plezier te hebben dat het niet als een training voelt.

Waarom zinvol?

zumba-mujeres-cabecera-ok

Het Zumba®-programma is een effectieve, innovatieve en spannende workout voor iedereen. De belangrijke elementen die het programma zo uniek en succesvol maken zijn:

 • Het is een megafeest! Het Zumba®-programma is een “vermomde lichaamsoefening”. Deelnemers hebben zo’n lol dat ze niet eens doorhebben dat ze aan het trainen zijn. Het geeft mensen zo’n goed gevoel, dat ze het elke dag wel willen doen.
 • Het is anders! De muziek, de passen, de bewegingen, de les, de energie… een Zumba®- fitnessparty is gewoon uniek!
 • Het is makkelijk! Het Zumba®-programma is bedoeld voor iedereen. Het maakt niet uit wat de conditie, achtergrond of leeftijd van de deelnemers is: iedereen kan meteen beginnen met het programma. De basispassenformule van het programma maakt het makkelijk voor iedereen.
 • Het is effectief! Het Zumba®-programma is een op cardio gebaseerde workout met onderdelen van weerstandstraining en bodysculpting, waarmee het hele lijf in vorm wordt gebracht en elk gewenst fitnessdoel wordt bereikt.

Als mensen hun conditie willen verbeteren met een fitnessprogramma, bereiken ze hun doel alleen als ze volhouden. Het Zumba®-programma is zo makkelijk en leuk om te doen dat iedereen de training liefst zo vaak mogelijk wil doen. Hoe langer ze meedoen aan het Zumba®-programma, hoe beter ze zich voelen. Wanneer ze zien hoe hun lijf begint te veranderen, zijn ze nog gemotiveerder om verder te gaan. Deze positieve resultaten zijn extra redenen waarom Zumba®-lessen altijd zijn volgeboekt; deelnemers merken snel dat een Zumba®-les zo eenvoudig, effectief en stimulerend is, dat iedereen kan meedoen. De Zumba® Fitness-Party is inderdaad geweldig voor geest, lichaam en ziel!