Power yoga

Fysiek en mentaal tot rust komen en toch actief bezig zijn.

Wat is het?

Yoga is een betrekkelijk rustige ‘sport’. De instructrice begeleid je in een vloeiende vorm van yoga oefeningen om zowel lichamelijk als geestelijk geheel te ont stressen. De vorm van yoga bij Sportstudio Boddieplan is Power Yoga. Het is een combinatie van rust en fysieke activiteit. Deze combinatie werkt stimulerend omdat je zowel lichamelijk als geestelijk sterker wordt. In een groepsles voer je de oefeningen alleen uit zodat je geheel tot rust kan komen.
Het is prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen zoals, bijvoorbeeld een joggingsbroek of legging met een T-shirt.

Wat train je?

Tijdens de yoga les neem je houdingen aan die je in het normale leven niet zo snel zult doen maar door deze houdingen activeer je juist de spieren om sterker, krachtiger en gezonder te worden. Het is een rustmoment voor jezelf, loslaten van en opladen voor de (werk)week.
Na een yogales van Boddieplan in Heerhugowaard voel je jezelf weer soepel en ontspannen.

Waarom zinvol?

Niemand kan het ontkennen, tegenwoordig hebben we meer stress dan 50 jaar geleden. De technische veranderingen brengen zowel positieve als negatieve gevolgen met zich mee.
De veranderingen geven stress, yoga is een ideale manier om het stress niveau te verlagen. Yoga heeft een positief effect op lichaam en geest. Je wordt er rustiger van, beknelde spieren ontspannen waar andere spieren juist weer worden geactiveerd, de afvalstoffen komen vrij om aan het lichaam te ontsnappen en de verschillende oefeningen die onder goede begeleiding worden uitgevoerd zorgen voor een sterker lichaam.