Wat is het?

Core stability training staat voor rompstabiliteit training. Het is een training waarbij de aandacht ligt op de uitvoering van de oefeningen. Het gaat niet om met hoeveel kilo’s je mee traint maar hoe je de kilo’s gebruikt. Onze trainers staan klaar om jou daarin te begeleiden. Het is een Small Group training met aandacht voor gezelligheid en toch train je gericht aan het powerhuis van je lichaam.

Wat train je?

Met deze fitness training spreek je met name de spieren in je bovenbenen, je buik, onderrug en je billen aan. Doordat je onder andere deze drie spiergroepen traint maak je ze sterker en helpen ze tegen eventuele rugklachten en verstevigen ze je bekkenbodem spieren.

Waarom zinvol?

Het doelgericht trainen van je romp is erg zinvol omdat de oorsprong van bijna alle bewegingen (met name roterende bewegingen) komen vanuit je romp. Bijvoorbeeld bij tennis. Voor een dynamische beweging begeleid je romp je arm naar achteren om hem daarna weer naar voren te halen. De kracht waarmee je slaat wordt ingezet vanuit je romp. Tevens zorgt het versterken van deze spieren voor een betere houding tijdens het zitten en staan.
Tot slot bevorderd de activatie van de spieren de verbranding van je voedingsstoffen voor een betere stofwisseling.